Batterij iPhone snel leeg

Is ook jouw batterij van je iPhone snel leeg?

Vooral als je iPhone wat ouder is zul je het probleem herkennen: de batterij gaat snel leeg. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om batterij te besparen. Je kunt bijvoorbeeld verbindingen zoals wifi, gps en bluetooth uitschakelen. Deze verbindingen kosten vrij veel batterij en je zult zien dat de iPhone batterij langer mee gaat als je de verbindingen uit zet. Dit is natuurlijk geen echt goede oplossing voor het probleem maar slechts een tijdelijke oplossing. Wat kun je nog meer doen als de batterij van je iPhone snel leeg gaat?

Wat kan je doen als je batterij snel leeg gaat

Naast het uitzetten van de verbindingen kun je ook de vliegtuigstand aanzetten. Deze zorgt dat alle verbindingen uit staan en dat je dus extra veel batterij bespaart. Daarnaast kun je ook proberen om je iPhone op een andere manier op te laden. Meerdere keren per dag kort opladen waarbij je het batterijpercentage tussen de 20 en 80 procent houdt zorgt voor een langere levensduur van je telefoon. Vroeger werd gezegd dat je volledig moet opladen en volledig moet ontladen, maar dit zorgt juist voor eerdere slijtage van je telefoon en batterij. Ook moet je je telefoon niet in de lader laten zitten wanneer de batterij volledig is opgeladen. Er blijven dan elektrische deeltjes (elektronen) tegen de batterij aanbotsen wat schade veroorzaakt wat er op den duur voor zorgt dat je batterijconditie achteruit gaat.

Batterij conditie iPhone

Vanaf IOS 11.3 en bij de iPhone 6 en de iPhone SE of hoger kun je de batterijconditie iPhone zien. Bij de instellingen staat een kopje batterij, en daaronder vind je de batterijconditie. Bovenaan de batterijconditie staat de maximumcapaciteit. De maximumcapaciteit moet hoger dan 85% zijn. Als de capaciteit 85% of lager is dan is de batterij van je iPhone toe aan vervanging. Dit is ook meteen het antwoord op de vraag: “Hoe weet je of de batterij van je iPhone kapot is?”. Eigenlijk is de batterij niet kapot bij een percentage onder de 85% maar je zult dan wel steeds meer problemen met de batterij gaan ondervinden.

Batterij iPhone snel laden vliegtuigstand
Wist jij dat een iPhone sneller oplaad als hij op vliegtuigstand staat?

Batterij iPhone loop leeg zonder gebruik

Als de batterij van je iPhone leegloopt zonder gebruik kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. Ten eerste zou het kunnen zijn dat er sprake is van kortsluiting. Kortsluiting kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door waterschade of door een val van je telefoon. Kortsluiting is iets wat je niet zomaar zelf op kunt lossen en moet je laten repareren door een specialist. Ook kan het zijn dat één van je apps aan blijft staan en ongemerkt veel batterij verbruikt. Dit kun je zien bij de instellingen van je telefoon. Tot slot kan het ook zo zijn dat de batterijconditie van je telefoon zo laag is dat hij zonder gebruik toch leeg blijft lopen. In dit geval is het echt nodig om een nieuwe batterij aan te schaffen.

Batterij iPhone vervangen

Als de batterijconditie van jouw iPhone te laag is of als er schade is ontstaan aan de batterij of aan de telefoon om een bepaalde reden is het mogelijk om de batterij van de iPhone te vervangen. Het vervangen van de batterij is een relatief makkelijke klus wat gedaan kan worden door een telefoon reparatie bedrijf of door een erkende Apple servicelocatie.

Batterij iPhone vervangen prijs

Hoeveel kost het om een iPhone batterij te vervangen? De kosten hiervan zijn afhankelijk van de locatie waar je je batterij laat vervangen en van het type iPhone wat je hebt. De kosten voor het vervangen van de batterij liggen ongeveer tussen de 40 euro en 75 euro. Als de iPhone batterij wordt gedekt door garantie, AppleCare+ of door de consumentenwetgeving vanwege bijvoorbeeld de wettelijke garantietermijn dan wordt de batterij gratis vervangen.

Inhoudsopgave

Recente blogs