Is jouw telefoon batterij ook altijd snel leeg?
Als je telefoon batterij snel leeg gaat kun je bepaalde oplaad-tips toepassen om de levensduur van je telefoonbatterij te verlengen. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone het beste meerdere keren per dag een beetje opladen. Vroeger werd er gezegd dat je je telefoon volledig moest opladen en ook volledig moest ontladen, maar dat zorgt er juist voor dat je accu eerder slijt. Het is ideaal om je telefoon meerdere keren per dag kort op te laden, waarbij je het batterijpercentage tussen de 20 en 80 procent houdt. Het is niet goed om je telefoon uren aan de lader te laten liggen. Je telefoon zal namelijk niet doorgaan met opladen als hij vol is, maar er blijft wel stroom naar je telefoon toelopen wat schade kan geven aan de accu. Als je je telefoon aan het opladen bent kun je hem beter niet gebruiken. Je bent dan tegelijkertijd energie aan het geven aan de batterij en energie aan het nemen, wat schade geeft aan de elektronica. Tot slot moet je je telefoon beschermen tegen hoge temperaturen van bijvoorbeeld zonlicht. Een accu slijt sneller bij hogere temperaturen.
Wat moet je doen als je telefoon batterij snel leeg gaat?
Naast de oplaad-tips zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om batterij te besparen. Het is slim om verbindingen zoals wifi, gps en bluetooth uit te schakelen. Het zoeken naar deze verbindingen kost enorm veel energie dus als je dit niet nodig hebt kun je het maar beter uitzetten. Ook kun je je telefoon in de donkere modus zetten. Hoe donkerder de achtergrond is, hoe minder batterij je smartphone verbruikt. Automatisch synchroniseren van je telefoon met bijvoorbeeld je email is ook een functie van je telefoon wat heel veel batterij kost. Dit kun je dus ook uitzetten als je telefoon batterij snel leeg gaat. Als bovenstaande tips onvoldoende helpen en je wilt de batterij van je telefoon nog even langer sparen kun je ook je telefoon in vliegtuigstand zetten. Je telefoon maakt dan geen enkele verbinding met internet en haalt dus geen informatie zoals bijvoorbeeld appjes binnen. Wel zorgt dit voor een enorme besparing van je batterij, wat de meeste mensen dan ook als laatste optie gebruiken.
Batterij loopt leeg zonder gebruik
Als je batterij leeg loopt zonder dat je je telefoon gebruikt kan het zijn dat het vervangen van de batterij de enige optie is. Ondanks dat er meestal apps op de achtergrond van je smartphone draaien zou je telefoon toch zo goed als vol moeten blijven als je hem niet gebruikt. Als je alle bespaartips hebt geprobeerd en je telefoon toch leeg loopt kun je bij een specialist in telefoonreparatie navragen wat de mogelijkheden en de kosten zijn om je batterij te vervangen.
Welke apps verbruiken het meeste batterij?
De apps die de meeste batterij verbruiken zijn apps die je blijven volgen, ook al gebruik je ze niet actief. Dit zijn apps zoals Facebook, Twitter, Google Maps, Instagram en Skype. Ook zwaardere apps zoals Netflix, Spotify en apps waarmee je kunt videobellen zijn grootverbruikers van energie. Als je een oudere telefoon hebt of een telefoon waarbij de batterij snel leegloopt is het verstandig om deze apps niet te gebruiken of zelfs helemaal te verwijderen van je telefoon. Je zult zien dat de levensduur van je batterij dan een stuk hoger ligt.