Wat is webdesign

Als je een website wilt laten maken of wilt laten aanpassen kun je het beste advies inwinnen bij een webdesigner of bij een allround online marketing bureau. Een webdesigner helpt je met het ontwerpen van websites, en dan vooral het deel wat zichtbaar is voor potentiële klanten. Hij of zij zorgt er dus voor dat een website er mooi uitziet voor de mensen die de website komen bezoeken. Maar wat doet een webdesigner eigenlijk allemaal en waarom heb je het nodig?

Waarom webdesign

Een website maken wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Met behulp van verschillende programma’s kunnen veel mensen dit (grotendeels) zelf. Waarom zou je dan toch een professional met verstand van webdesign inhuren? Je website is het visitekaartje van je bedrijf. Voor de meeste potentiële klanten is dit de eerste kennismaking met je bedrijf. Je wil dan natuurlijk wel meteen de juiste indruk geven en potentiële nieuwe klanten over de streep trekken om contact met je op te nemen of zelfs al een product te kopen. Goed webdesign zorgt voor de juiste uitstraling die jij met je bedrijf wilt bereiken. Dit is dus de eerste stap naar een goedlopend bedrijf! Ook bij rebranding of als je site gedateerd is, is het verstandig om je website in een nieuw jasje te steken met behulp van een ervaren webdesigner!

Wat doet een webdesigner allemaal

Een webdesigner maakt websites voor klanten. In principe is een webdesigner hierbij alleen verantwoordelijk voor het uiterlijk van de website, dus voor alle dingen die bezoekers van de website kunnen zien. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het gebruik van bepaalde kleuren en afbeeldingen, de opmaak van de tekst en het lettertype. De termen webdesigner en webdeveloper worden vaak een beetje door elkaar heen gebruikt, terwijl ze niet hetzelfde zijn. Een webdesigner werkt alleen aan de front-end van de website (het zichtbare gedeelte) terwijl een webdeveloper juist aan de backend van de website werkt. De backend is het deel wat niet direct zichtbaar is voor bezoekers van de site, maar waarin wel alle belangrijke functionaliteiten beheerd worden. Een full stack developer is een allround software ontwikkelaar die zowel de front-end als de backend kan programmeren.

Hoe wordt je een webdesigner

Als je interesse hebt in een carrière als webdesigner zijn er verschillende cursussen of opleidingen die je kunt volgen. Een volledige opleiding webdesigner kun je bijvoorbeeld volgen aan verschillende roc’s (regionaal opleidings college) of bij bekende thuisstudie aanbieders zoals NHA, LOI of NTI. Cursussen zijn te volgen bij legio aanbieders. Tijdens de cursus of opleiding leer je alle theoretische kennis en ontwikkel je belangrijke vaardigheden voor een webdesigner. Vervolgens is het belangrijk om een portfolio op te bouwen om jouw werk te kunnen laten zien aan potentiële klanten.

Webdesign code schrijven
Webdesign is tegenwoordig niet alleen maar code schrijven.

Webdesigner nodig

Ben jij op zoek naar een webdesigner om de mogelijkheden van een nieuwe of aan te passen website te bespreken? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Your Salespoint. Your Salespoint Online Marketing denkt graag met je mee in het creëren van de ultieme klantreis met behulp van een krachtige website.

Inhoudsopgave

Recente blogs