Soorten zonnebrillen

Je draagt een zonnebril om je ogen te beschermen tegen de zon en te voorkomen dat je gaat knijpen met je ogen. Daarnaast is het natuurlijk een fashion-item die goed moet passen bij jouw gezicht, jouw uitstraling en de wensen voor jouw draagcomfort. Een zonnebril moet lekker zitten, goed passen bij de vorm van je gezicht en natuurlijk ook bij je haarkleur en je kapsel. Er zijn veel verschillende soorten zonnebrillen verkrijgbaar, maar welke zonnebril past nou eigenlijk goed bij jou?

Soorten zonnebrillen

Als je een zonnebril gaat uitkiezen kijk je waarschijnlijk als eerst naar het montuur wat je mooi vind. Er zijn veel verschillende monturen verkrijgbaar, waardoor je altijd wel een montuur kunt vinden die past bij jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde zonnebril, een piloten zonnebril, een gepolariseerde bril, een gespiegelde of juist een vlinderzonnebril of ovale zonnebril. Je weet pas welk montuur het beste bij jouw gezicht past als je er meerdere uitprobeert!

Welke kleur bril past bij mijn haarkleur?

Als je het montuur hebt uitgezocht kun je vaak ook nog een keuze maken in kleur. Een belangrijke factor bij het bepalen van de kleur is jouw haarkleur. Als je blond haar hebt passen pasteltinten goed.  Veel kleuren zijn uit te voeren in een pasteltint, zoals roze, blauw of groen. Bij bruin haar passen veel verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lichtblauw en roze, maar ook voor donkerblauw, zwart of een hardere kleur roze. Bij zwart haar passen het beste donkere zonnebrillen in krachtige kleuren. Bijvoorbeeld zwart, donkergrijs of donkerblauw. Bij rood haar passen vooral herfsttinten zoals oranje en koper. Ook juist groene of blauwe brillen passen goed en halen meer contrast naar boven.

Soort zonnebrillen in Haarlem
Welke soort zonnebril heeft jouw voorkeur?

Zonder sterkte

Als je het montuur in een mooie kleur hebt uitgezocht heb je nog de keuze tussen een zonnebril zonder of met sterkte. Een zonnebril zonder sterkte is een bril die je kan dragen als je geen brildrager bent of als je contactlenzen onder de zonnebril draagt. Deze zonnebril is het makkelijkst uit te kiezen omdat je niet afhankelijk bent van het soort glazen wat op sterkte geslepen moet worden. De keuze zonnebrillen zonder sterkte is enorm groot. Je probeert dan een bril uit te kiezen die goed past bij je gezicht en bij je haarkleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte, blauwe, of groene zonnebril of juist warmere tint zoals oranje, paars of rood.

Zonnebril op sterkte

Voor een zonnebril op sterkte heb je uitgebreider advies van een opticien nodig. Deze bril moet namelijk wel geschikt zijn om glazen in te zetten die voor jouw sterkte geslepen kunnen worden. Als de sterkte bepaald is ga je op zoek naar het montuur die past bij je gezicht. Je kunt kiezen voor een rondere vorm of juist een meer ovale vorm. Ook de kleur van de zonnebril is van belang. Een kleur die past bij jouw tint laat je gezicht het mooiste uitkomen!

Ben je op zoek naar een mooie zonnebril? Voor uitgebreid advies en een ruime keuze kun je terecht bij Kat Optiek in het centrum van Haarlem.

Inhoudsopgave

Recente blogs

Photo Soccer stadium

waarom wk in qatar

De toewijzing van het WK aan Qatar in 2022 heeft vanaf het begin veel controverse opgeroepen. Allereerst was er kritiek op het feit dat het

Lees verder »