Logo linkjegratis site 256x256

Wat is Jojoba olie

Jojoba olie is  één van de meest gebruikte basisoliën, en het is een zeer veelzijdig product. Jojoba olie komt van de zaden van de jojoba struik. De naam jojoba olie is niet helemaal juist, want h reet is eigenlijk geen olie. Het is een vloeibare was, en heeft daardoor een andere samenstelling dan de andere oliën. Jojoba olie wordt veel gebruikt, omdat er in de jaren zeventig een alternatief voor walvisolie werd gezocht. Tegenwoordig is jojoba olie een populair product, dat zowel puur als in natuurlijke huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. 

Indianen gebruikten jojoba olie als genezend middel voor verschillende huidaandoeningen. De indianen hadden namelijk ontdekt, dat jojoba olie ontstekingsremmende hadden die goed werkten bij huidaandoeningen. Zwangere vrouwen aten in die tijd jojoba zaden, omdat ze geloofden dat de zaden hielpen tijdens de bevalling.  

Jojoba olie

Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant en bevat zeer veel vitamine e en belangrijke vetzuren. Jojoba olie is zo uniek, omdat het voor ieder huidtype voordelen biedt. Zo reguleert jojoba olie de vochtbalans van de huidcellen waardoor het hydraterend werkt. Die eigenschap wordt vooral gewaardeerd door de gevoelige en droge huid. Maar daarnaast vertraagt jojoba olie ook de talgproductie waardoor het voor mensen met een vette huid een ideaal middel is, om de vette huid te behandelen. Deze eigenschap komt, doordat jojoba olie ongeveer dezelfde samenstelling heeft als de talg die onze huid produceert. 

Jojoba olie heeft ook een bijzondere textuur het is een vloeibare was, het voelt niet vet aan en is geurloos. Om deze reden wordt jojoba olie vaak gebruikt in cosmetica producten. 

Jojoba olie is langer houdbaar dan de meeste natuurlijke oliën, dat komt door het zeer lage gehalte triglyceriden. Om andere oliën langer houdbaar te maken, wordt jojoba olie soms met deze oliën gemengd.  

Jojoba olie kan een vaste vorm aannemen bij een temperatuur onder de 15 graden, het kan daarom handig zijn om het winters op een warmere plek te bewaren, zodat je het uit de verpakking kunt krijgen voor gebruik. 

In de originele verpakking, is jojoba olie 12 maanden houdbaar. Na 12 maanden is het nog wel bruikbaar, maar zijn de waardevolle eigenschappen minder sterk. 

 * Jojoba olie koop je hier.

Dit artikel is geschreven door Korrie van Beautyschoicefavorites

Inhoudsopgave

Recente blogs

Gefermenteerde groente augurk

Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten? Wat is dat toch? Het fermenteren van voedingsmiddelen wordt al eeuwenlang gedaan. In het fermentatieproces worden bacteriën, schimmels en gisten gebruikt om een

Lees verder »
Wat is jojoba olie

Wat is Jojoba olie

Jojoba olie is  één van de meest gebruikte basisoliën, en het is een zeer veelzijdig product. Jojoba olie komt van de zaden van de jojoba

Lees verder »