Gezichtsverzorging routine

gezichtsverzorging routine

Om je huid in goede conditie te houden is een goede verzorging belangrijk. Maar wat past nou het beste bij jouw huid en wat is de gewenste volgorde? Wij helpen je, want een goede gezichtsverzorgingsroutine is goud waard!

Een gezichtsverzorgingsroutine bestaat uit verschillende producten die samen voor het beste resultaat zorgen. De basis is in ieder geval een gezichtsreiniger, een exfoliant een dagcrème met een spf en een nachtcrème. Afhankelijk van wat je huid nodig heeft kun je meer producten toevoegen.

Gezichtsroutine voor een stralende huid

Stap 1 reinigen:

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar haal altijd eerst je makeup eraf en reinig, reinig, reinig! Het is van belang dat je je gezicht goed reinigt, zowel s’ochtends alsook s’avonds. Als je deze stap overslaat, kan je huid de nodige voedingsstoffen uit je producten niet opnemen en krijg je verstopte poriën. Kies een makeup remover en cleanser die past bij jouw huidtype. Voor een vette of gemengde huid gebruik je het liefst een reinigingsgel. Heb je een droge of een gevoelige huid dan is een reinigingsmelk of reinigingsolie beter. 

Stap 2 toner:

Is je gezicht goed gereinigd? Dan ben je klaar voor de volgende stap: toner. Een toner zal de laatste restjes van je makeup en vuiligheid verwijderen. Tevens zorgt het ervoor dat jouw huid vocht opneemt, het kalmeert en biedt bescherming. Ook kan een toner tekorten aanvullen na je reiniging, het is dus onsmisbaar in je

Stap 3 exfoliant:

Met een exfoliant verwijder je dode huidcellen van je gezicht. Hierdoor krijgen nieuwe cellen de kans om te groeien. Hiermee zorg je dan ook dat de kans op rimpels en puistjes afneemt, maar ook gaat je huid er meer van stralen. Gebruik een exfoliant niet

 Stap 4 dag en nachtcreme:

De laatste stap van je gezichtsverzorgingsroutine is in de ochtend een dagcreme met spf. Op die manier ben je altijd beschermt tegen de invloeden van de zon. In de avond kies je voor een nachtcreme. De rijke ingrediënten zorgen ervoor dat je huid kan hydrateren en bevordert het herstel terwijl jij lekker ligt te slapen.

Hier vind je alle skincare voor je complete gezichtsverzorgingsroutine!

Dit artikel is geschreven door Korrie van Beautyschoicefavorites

Inhoudsopgave

Recente blogs