Unieke lampenkappen

Ontdek alles over unieke lampenkappen

Bij het inrichten of herinrichten van een woning of kantoorpand wil je graag dat alle onderdelen van het interieur goed bij elkaar passen en een unieke uitstraling hebben. Ook het gebruik van accessoires zoals een bijzondere en unieke lampenkap zorgt voor een eigentijds en origineel interieur. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal om een unieke lampenkap uit te zoeken of te laten samenstellen?

De mooiste lampenkappen

In een gespecialiseerde winkel of atelier koop je de mooiste lampenkappen. Je kunt natuurlijk ook naar een standaard bouwmarkt om een lampenkap uit te zoeken, maar deze zijn vaak niet zo bijzonder en uniek. Maar wat de mooiste lampenkap is, is vooral een kwestie van smaak. De lamp die jij uitkiest en die jij perfect in jouw interieur wilt passen is voor jou dus de mooiste lamp. Dat kan bijvoorbeeld een hanglamp of een staande lamp zijn, met een ronde, een ovale of een vierkante lampenkap. Ook het formaat van de lampenkap draagt bij aan de uitstraling van de lamp. Een grotere lampenkap springt meer in het oog dan een kleine, bescheiden kap.

Lampenkap op maat

Je bent niet verplicht om een standaard formaat lamp uit te zoeken, want in veel gespecialiseerde lampenwinkels kun je een lampenkap op maat laten maken. De lamp past dan veel beter op de door jou uitgekozen plek in bijvoorbeeld je huiskamer of kantoor. Bij het samenstellen van de ideale lampenkap kun je verschillende formaten kiezen, van een kleine lampenkap tot een lampenkap groot. Door een lampenkap op maat te kiezen heb je al een unieke lamp, want deze maat ligt vast niet standaard in de winkel.

Handgemaakte lampenkappen

Een lampenkap wordt ook uniek wanneer deze handgemaakt wordt. Het maken van een lampenkap op deze manier is een heel proces. Eerst wordt het frame van de lampenkap gemaakt in de gewenste vorm en maat. Vervolgens wordt de kap bekleedt met de gekozen stof. Dit kunnen verschillende soorten stoffen in allerlei motieven zijn. Tot slot wordt de lamp afgewerkt met linten of andere leuke details.

De unieke lampenkappen
Unieke lampenkappen in alle kleuren, maten en designs.

Lampenkap bedrukken

Als je een eigen bedrijf hebt is het ook interessant om een lampenkap te laten bedrukken. Je kunt dan een mooie grote lampenkap laten bedrukken met het logo van je bedrijf. Dit is interessant voor in een bedrijfspand, een horecagelegenheid of op een beurs! Zo herkennen potentiële nieuwe klanten meteen je logo en bedrijfsnaam.

Welke lamp?

Tot slot heeft een unieke lampenkap wel de juiste lamp nodig om goed tot zijn recht te komen. Een lamp in de slaapkamer of woonkamer mag sfeervol licht geven terwijl je in een bedrijfspand meestal wat feller licht wil hebben om meer details te kunnen zien. Ook de keuze tussen een spaarlamp of een ledlamp is van invloed op het soort licht wat je wilt dat er uit je lampenkap komt. Je kunt je hierover laten voorlichten door de experts.

Inhoudsopgave

Recente blogs