Soorten lampenkappen

Bij het inrichten van een woonruimte of kantoorruimte is een belangrijk onderdeel het lichtplan. Hoeveel licht heb je nodig, op welke plekken plaats je dit licht en wat voor soort lampen en lampenkappen ga je gebruiken? Er zijn zoveel verschillende soorten lampenkappen in allerlei vormen en kleuren, dat het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. De keuze is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de vorm van het ruimte en natuurlijk het doel. Voor een knusse huiskamer kies je een andere lampenkap dan voor een zakelijk kantoorpand. Ook je eigen smaak is van belang, je kiest natuurlijk lampen uit die passen bij jouw persoonlijke voorkeur en het gebruiksdoel van de ruimte.

Welke lamp in welke ruimte?

Bij het uitzoeken van een lampenkap is het verstandig om eerst te bepalen of je gebruik wilt maken van hanglampen of staande lampen. Een hanglamp hangt aan het plafond en kan je op die manier goed in het midden van een ruimte hangen. Een staande lamp staat op een voet op de grond en kan beter in de hoek van een ruimte of langs een muur of naast een tafel staan. Je kunt natuurlijk ook een combinatie van hanglampen en staande lampen maken. Voor zowel hanglampen als staande lampen kun je verschillende lampenkappen uitkiezen.

Soorten Lampenappen - linkjegratis
Soorten lampenkappen

Vierkante lampenkappen

De vierkante lampenkap is een bijzondere vorm. Deze vorm zie je veel niet zo vaak en heeft een wat strakkere, zakelijkere uitstraling. Een vierkante lampenkap doet het goed boven eettafels en salontafels of boven de toonbank en in verschillende horecagelegenheden, aangezien je een lampenkap kan laten bedrukken.

Ronde lampenkappen

Een bekende en vrij klassieke lampenkap is de ronde lampenkap. De vorm is herkenbaar voor iedereen en kan zowel een moderne als een klassieke uitstraling hebben. De ronde lampenkap is eigenlijk geschikt voor bijna elk doel en elke ruimte. Zowel in de huiskamer, keuken of in een kantoorruimte komt de ronde lamp goed tot zijn recht.

Ovale lampenkappen

Een variant op de ronde lampenkap is de ovale lampenkap. Deze kap is zeer geschikt voor wat smallere ruimtes zoals in de vensterbank, boven een dressoir of in een gang. Ook boven de toonbank in een winkel of als hanglamp op een beurs is de ovale lampenkap een mooie keuze.

Soort lampenkappen - Linkjegratis.nl
Soort lampenkappen

Grote lampenkappen

Een extra grote lampenkap kan de eyecatcher worden van een ruimte en zorgt voor enorm veel licht en sfeer. Zeker in zakelijke gelegenheden zoals in een kantoorpand of op een beurs is het interessant om te kiezen voor een extra grote lampenkap. Vaak zie je alleen de standaard formaten voorbij komen terwijl een grote lampenkap echt voor dat beetje extra in de uitstraling van de ruimte zorgt.

Waar koop je een lampenkap?

Bij Regina-lampenkappen.nl kun je terecht voor alle soorten en maten lampenkappen, van groot tot klein en van klassiek tot modern. De handmatig geproduceerde lampenkappen met extra zorg voor details zijn onderscheidend en uniek.

Inhoudsopgave

Recente blogs

Photo Research Analysis

waarom kwalitatief onderzoek

Kwalitatief onderzoek is een onderzoeksmethode die gericht is op het begrijpen en interpreteren van menselijk gedrag, ervaringen en attitudes. Het richt zich op het verkrijgen

Lees verder »