Mooie kimono’s

Tegenwoordig zie je in Nederland steeds meer kimono’s gedragen worden. Een kimono is een traditioneel Japans kledingstuk dat wordt gedragen bij officiële gelegenheden zoals bruiloften en theeceremonies. De kimono kun je ook dragen als badjas, om de ochtend mee op de starten of om te dragen na het douchen of het zwemmen. Een kimono is verkrijgbaar in vele kleuren, lengtes en maten. Zo is er altijd een mooie kimono te vinden die geschikt is voor de gelegenheid die jij zoekt.

Welke maat kimono

Kimono’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Meestal is de maatvoering van een kimono voor dames S, M of L omdat het een wijdvallend kledingstuk is die niet nauw aan hoeft te sluiten aan het lichaam. Daardoor is er altijd een mooie kimono te vinden die bij jou en jouw lichaamsvormen past! Met het ceintuur kun je er ook nog eens voor kiezen om de kimono strakker of juist losser te maken, wat weer bijdraagt aan het draagcomfort voor iedereen!

mooie kimono's - Linkjegratis
Mooie kimono’s

Hoe kan je een kimono dragen

Een kimono kun je dragen waar en wanneer je maar wilt. Omdat de kimono licht van gewicht is heeft deze veel draagcomfort. Veel mensen gebruiken de kimono tegenwoordig dan ook als een badjas om te dragen na het douchen of het zwemmen of wanneer ze zich in huis klaar maken voor een feestje zoals bijvoorbeeld een bruiloft. Ook zijn er kimono’s te vinden die zeer geschikt zijn om buiten de deur te dragen zoals bijvoorbeeld naar een themafeestje! Een kimono is gemaakt van een soepele stof en heeft wijde mouwen, waardoor het extra prettig draagt. Met het ceintuur kun je de kimono vastmaken, of je kunt ervoor kiezen om de kimono open te laten als je er bijvoorbeeld een T-shirt onder draagt.

Wat kost een kimono

De prijs van een kimono is afhankelijk van meerdere factoren. Zowel het gebruikte materiaal, als de kwaliteit en de uitstraling zorgen voor een verschil in prijs. Er zijn al kimono’s te koop vanaf 20 euro, maar door verschil in kwaliteit en in materialen kan de prijs oplopen. Ben je op zoek naar een echt mooie kimono? Kijk dan eens bij een traditionele winkel om alle opties te bekijken. Dit kan zowel online als in een fysieke winkel!

Mooie Kimono - linkjegratis
Mooie kimono’s voor dames in alle kleuren

Waar kan ik een kimono kopen

Een kimono is tegenwoordig te koop in veel verschillende kledingwinkels. Het kledingstuk is zo populair geworden dat grote modeketens de kimono nu ook verkopen naast alleen de traditionele Japanse en Chinese winkels. Een mooie kimono uit een traditionele winkel geeft natuurlijk wel dat extra stukje sfeer wat hoort bij dit mooie kledingstuk. Bij de populaire Chinese winkel Ta-Hwa op de Bloemenmarkt in Amsterdam kun je prachtige kimono’s kopen, zowel in de winkel als online.

Inhoudsopgave

Recente blogs