Wat is Responsive Webdesign

Wat is responsive webdesign?

Tegenwoordig willen mensen overal meer over weten en daarom zijn zoekmachines zoals Google en social media kanalen zoals Facebook zo belangrijk geworden. Websites die gebruiksvriendelijk zijn en relevante inhoud bieden, scoren hoger in de zoekresultaten dan andere websites. Dit betekent dat je website meer verkeer krijgt dan andere websites over hetzelfde onderwerp. Het internet kent geen grenzen, waardoor het heel belangrijk is dat elke website responsive is. Maar wat is responsive webdesign eigenlijk? Een responsive design is een ontwerp dat automatisch zijn lay-out, afbeeldingen en lettertypes aanpast zodat het goed werkt op elk type apparaat (zoals een desktopcomputer, tablet of smartphone). In dit artikel leggen we uit wat responsive webdesign is en geven we een aantal responsive webdesign tips voor jouw website.

8 Responsive webdesign tips voor jouw website

Maak je website mobielvriendelijk

Een van de eerste dingen die je moet doen voordat jij jouw nieuwe site lanceert, is ervoor zorgen dat deze mobielvriendelijk is. Mobielvriendelijke websites zijn websites die er helder en duidelijk uitzien wanneer ze vanaf een smartphone worden bekeken. Als je ervoor zorgt dat je site goed werkt op mobiele apparaten, verhoog je de kans dat klanten die je website bezoeken op de link klikken en een aankoop doen. Dit kun je bereiken door enkele van de volgende tips te volgen. Zorg ervoor dat je site afbeeldingen heeft die responsief zijn (geen wazige of gepixelde afbeeldingen). Zorg ervoor dat je site het juiste lettertype en -grootte gebruikt. Zorg ervoor dat de lay-out van je site vloeiend is en de juiste hoeveelheid opvulling heeft. Zorg ervoor dat de kleuren van je site goed met elkaar contrasteren. Zorg ervoor dat de site geen grote afbeeldingen gebruikt.

Maak gebruik van grid

Is je website eenmaal mobielvriendelijk, dan kun je gaan nadenken over het responsive maken ervan. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van een grid. Een grid is een soort raster systeem van verticale en horizontale lijnen die de lay-out van de inhoud bepalen. Met een raster kun je een consistente, flexibele en georganiseerde lay-out voor de inhoud creëren. Hierdoor wordt de website consistenter en gemakkelijker te navigeren. Een raster helpt ook om de inhoud gecentraliseerd te houden. Dit is belangrijk omdat de focus van de inhoud dan in het midden van de pagina ligt en niet aan de zijkanten.

Wat is responsive webdesign toch
Controleer op responsive webdesign ook daadwerkelijk goed getoond wordt.

Gebruik zinvolle inhoud en goede content

Als consument zijn we altijd op zoek naar informatie waarmee we betere beslissingen kunnen nemen. Dit betekent dat je in je inhoud waarde en nuttige informatie moet bieden. Als je dit doet, verleidt je meer mensen om op de inhoud te klikken en zich ermee bezig te houden. Dit zal de SEO van de site positief beïnvloeden en meer verkeer opleveren. Dit kan over van alles gaan, van tutorials tot how-to artikelen. Als je in staat bent om nuttige inhoud te bieden, zal dit helpen om de conversie te verhogen en jouw totale websiteverkeer te verhogen.

Wees niet bang om video te gebruiken

Video is een van de meest impactvolle manieren om met je publiek te communiceren. Als het goed wordt gebruikt, kan het een verhaal vertellen, je merk een impuls geven en zelfs de conversie verhogen. Video is niet alleen een geweldige manier om met je publiek in contact te komen, maar kan ook je verkeer verhogen door je SEO te verbeteren door meer relevante inhoud te bieden. Let er wel op dat de video binnen je responsive webdesign past.

Gebruik CSS in je voordeel

Je wilt ongetwijfeld dat je website er op alle apparaten geweldig uitziet. Om dit te doen, kun je CSS (Cascading Style Sheets) gebruiken. Dit is een reeks instructies die het uiterlijk en de opmaak van de website bepalen. Je moet ervoor zorgen dat de site er op alle apparaten helder en duidelijk uitziet. Dit kun je doen door een raster te gebruiken en ervoor te zorgen dat je afbeeldingen responsief zijn. Dit zorgt ervoor dat de site er op alle apparaten modern en helder uitziet.

Gebruik codering voor de beste resultaten

Hoewel er veel manieren zijn om een site responsive te maken, is de beste manier het gebruik van codering. Dit is omdat het ervoor zorgt dat je site responsief is, het zal helpen de SEO te stimuleren, en het zal je de mogelijkheid geven om gemakkelijk wijzigingen aan te brengen in de toekomst.

Test, test, test!

Je wilt er zeker van zijn dat je website responsief en mobielvriendelijk is. Dit is een goed begin, maar het is slechts de helft van de strijd. Zodra je site responsief en mobielvriendelijk is, moet je hem testen. Omdat schermformaten voortdurend veranderen, wil je dat de website er fris en helder uitziet op alle apparaten. Dit betekent dat je de site moet testen op verschillende apparaten. Zo weet je zeker dat jouw site er op alle apparaten goed uitziet!

Laatste tip voor responsive webdesign

We hebben in dit artikel geprobeerd om antwoord te geven op de vraag: Wat is Responsive Webdesign? Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om een website responsief te maken. Een ding dat je in gedachten moet houden is het feit dat een website zo eenvoudig mogelijk moet zijn. Hij moet niet overgecompliceerd zijn. Je moet ervoor zorgen dat de site geen onnodige functies heeft. Ook wil je de juiste soort technologie gebruiken. Door alle besproken tips toe te passen geef je potentiële klanten een vlottere gebruikerservaring op de website en zal je on-site verkeer toenemen!

Wil jij ook een responsive website laten maken door experts? Neem dan contact op met Your Salespoint Online Marketing, die jarenlange ervaring heeft in het bouwen van goed vindbare websites die ervoor zorgen dat jij ook bovenaan Google komt.

Gratis e-book: de 17 meest gemaakte SEO fouten.

Staat je (nieuwe) website live dan wil je zo goed mogelijk gevonden worden in zoekmachines zoals Google. Maak daarom niet de meest gemaakte SEO fouten en zorg dat jouw responsive website voldoet aan de hedendaagse voorwaarden. In ons gratis e-book lees je er alles over.

Inhoudsopgave

Recente blogs

Photo Research Analysis

waarom kwalitatief onderzoek

Kwalitatief onderzoek is een onderzoeksmethode die gericht is op het begrijpen en interpreteren van menselijk gedrag, ervaringen en attitudes. Het richt zich op het verkrijgen

Lees verder »