Waarom een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een steeds populairder wordende ingreep voor mannen en vrouwen die te maken hebben met dunner wordend haar. Deze chirurgische ingreep verbetert en stimuleert haargroei en zorgt er dus voor dat er weer haar gaat groeien op de kale of dunner wordende plekken. Gezonde haarzakjes worden uit een donorgedeelte van het eigen hoofd gehaald en worden op de kale plekken geplaatst.

Heeft haartransplantatie zin?

Het heeft in de meeste gevallen zeker zin om een haartransplantatie uit te laten voeren. Als je zelf voldoende donorhaar hebt op een andere plek op je hoofd kan dit getransplanteerd worden naar de kaler wordende plekken. Bij de intake voor een haartransplantatie zal dit door een arts of andere medisch specialist worden beoordeeld. De resultaten van een haarimplantatie zijn blijvend. Dit betekent dat een haarimplantatie eenmalig uitgevoerd hoeft te worden, en je daarvan blijvend resultaat houdt. Wel duurt het 3 tot 6 maanden na de transplantatie voordat de getransplanteerde haren goed beginnen te groeien, en kan het wel tot een jaar duren voordat je het uiteindelijke resultaat ziet. Een haartransplantatie heeft dus zeker zin, echter moet je wel wat langer wachten voordat je het gewenste resultaat gaat zien.

Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?

Net als bij elke medisch cosmetische ingreep zitten er nadelen aan het laten uitvoeren van een haartransplantatie. Zo mag je bijvoorbeeld na de ingreep ongeveer tien dagen lang geen sportieve activiteiten uitvoeren. Lichamelijke inspanning zorgt namelijk voor hogere druk op het hoofd waardoor de incisies beschadigd kunnen worden. Ook moet je na de ingreep voorzichtig zijn met het wassen van je haren en moet je tijdens het slapen op de juiste manier op je kussen liggen. Net zoals bij elke chirurgische ingreep bestaat er bij een haartransplantatie een kleine kans op infecties. Door het goed schoon te houden en het verzorgingsadvies van de artsen op te volgen beperk je het risico op infecties wel tot een minimum. De meeste mensen zien de kosten van de ingreep als het grootste nadeel van een haartransplantatie. Omdat een cosmetische ingreep zelden wordt vergoed door een zorgverzekering zal je waarschijnlijk ook bij een haartransplantatie zelf zorg moeten dragen voor de kosten. Benieuwd naar de voordeligste haarimplantaat kosten en toch de beste behandeling? Neem dan contact op met Medicalpoint.

Haartransplantatie kosten

De kosten van een haartransplantatie verschillen erg per kliniek. Zo kun je ervoor kiezen om een haartransplantatie uit te laten voeren in Nederland of in Turkije. In Turkije betaal je vaak een aanzienlijk lager bedrag voor een haartransplantatie omdat de kosten voor materialen en medisch personeel daar veel lager liggen dan in Nederland. Toch is de kwaliteit van cosmetisch chirurgische ingrepen in Turkije enorm hoog, omdat ze gebruik maken van de beste apparatuur en de nieuwste medische technieken. Daarnaast zijn de Turkse specialisten zeer hoogopgeleid en enorm goed in hun vak. De kosten voor een haartransplantatie beginnen bij €2.000 maar kunnen oplopen tot wel €10.000 als je een groter aantal grafts nodig hebt of andere meer uitgebreide wensen hebt.

Inhoudsopgave

Recente blogs

Photo Soccer stadium

waarom wk in qatar

De toewijzing van het WK aan Qatar in 2022 heeft vanaf het begin veel controverse opgeroepen. Allereerst was er kritiek op het feit dat het

Lees verder »
Photo Easter eggs

waarom pasen

Pasen is een christelijk feest dat jaarlijks wordt gevierd om de opstanding van Jezus Christus uit de dood te herdenken. De oorsprong van Pasen gaat

Lees verder »