Uurloon timmerman

Timmerman is een leuk en veelzijdig beroep. Als timmerman kun je je bezig houden met allerlei werkzaamheden die voornamelijk te maken hebben met het bouwen van huizen of andere gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van houten constructies voor daken en muren en het aftimmeren van dakverbindingen. Als je graag van timmeren je beroep wilt maken ben je misschien nieuwsgierig naar het salaris van een timmerman. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over het salaris van een timmerman, zowel in loondienst als op ZZP basis.

Wat verdient een ZZP’er timmerman per uur?

Als timmerman kun je in loondienst werken bij bijvoorbeeld een bouwbedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen om als zelfstandig timmerman aan de slag te gaan. Je werkt dan als ZZP’er. Als ZZP’er kun je zelf je tarieven bepalen, maar er zijn wel gemiddelde tarieven die gevraagd worden door zelfstandige timmermannen. Een startende timmerman vraagt gemiddeld €25 tot €35 per uur. Een gemiddeld ervaren timmerman vraagt gemiddeld €35 tot €45 per uur en een echt ervaren timmerman vraagt tussen de €40 en de €50 per uur.

Wat verdient een timmerman in loondienst per uur?

Ook bij het werken in loondienst is het uurloon van een timmerman afhankelijk van zijn ervaring en specialisme. Een gemiddelde timmerman in Nederland heeft een uurloon van €16,50. Per maand loopt het salaris uiteen van €2.345 tot €3.170. Het jaarsalaris komt dan uit bij ongeveer €28.000 voor een starter en kan oplopen tot €36.000 per jaar voor zeer ervaren timmermannen.

Wat verdient een ZZP’er timmerman per uur
Wat verdient een timmerman is afhankelijk van verschillende factoren.

Wat verdient een allround timmerman

Een allround timmerman is hoger opgeleid dan een gemiddelde timmerman en verdient dus iets meer. Het salaris van een allround timmerman is verder ook afhankelijk van zijn ervaring en specialisme en is vastgelegd in de cao van de Timmerindustrie.

Uurloon timmerman cao

Een timmerman valt onder de cao van Timmerindustrie. In deze collectieve arbeidsovereenkomst vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. De cao wordt altijd afgesproken voor een bepaalde periode en verandert eens in de zoveel jaar. De loontabellen zijn online op te zoeken zodat je altijd weet wat je als timmerman volgens de cao minimaal moet verdienen. Het uurloon volgens de cao is onder andere afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring.

ZZP timmerman gezocht

Ben je op zoek naar een zelfstandig werkende timmerman of ben je als timmerman op zoek naar een opdracht? Online kun je veel vraag een aanbod vinden, dus hier zal altijd een aanbod te vinden zijn die bij jouw vraag aansluit.

Inhoudsopgave

Recente blogs