Haartransplantatie prijzen

Wanneer je een haartransplantatie wilt laten uitvoeren is het verstandig om je vooraf goed te verdiepen in de kosten. Een haartransplantatie wordt niet vergoed door je zorgverzekering omdat het gezien wordt als een cosmetisch ingreep. Bij cosmetische ingrepen ben je altijd zelf verantwoordelijk voor de kosten, dus kun je je hier het beste voorafgaand aan de behandeling in verdiepen. Neem contact op met een aantal verschillende klinieken en win hier ook informatie over de prijzen in. Zo kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om de haarimplantatie te laten uitvoeren in Turkije in plaats van in Nederland. Wil je meer weten over de haartransplantatie Turkije kosten? Neem dan contact op met Medicalpoint Clinic in Landsmeer.

Hoeveel kost 5000 grafts

Bij een haartransplantatie zorgt het aantal grafts wat geplaatst wordt voor het uiteindelijke resultaat. Een graft is een haarzakje waarin één of meerdere haren groeien. Een graft bevat één tot wel vier haren. Het aantal haren per graft verschilt per persoon. Er is om die reden dan ook geen vast aantal grafts wat er nodig is bij een haartransplantatie. Dit is afhankelijk per persoon en ook afhankelijk van  het resultaat wat je verwacht van de ingreep. Bij sommige klinieken betaal je een all-inclusive pakketprijs voor een haartransplantatie en in sommige gevallen betaal je een bedrag per graft. Het is dus afhankelijk van jouw wensen met welke situatie je voordeliger uit bent. Daarom wordt aangeraden om vooraf uitgebreid advies in te winnen wat betreft de kosten. De gemiddelde prijzen wanneer je niet voor een all-inclusive prijs kiest zijn ongeveer €3.000 voor maximaal 1000 grafts, €5.500 voor zo’n 2500 grafts en €10.000 voor 5000 grafts.

Hoe lang gaat een haartransplantatie mee?

Als je je afvraagt hoe lang een haartransplantatie meegaat hebben we goed nieuws voor je! Het effect van een haartransplantatie is blijvend. Dat betekent dat een haartransplantatie niet om de zoveel jaar opnieuw uitgevoerd hoeft te worden. Je hoeft maar één behandeling te ondergaan voor het gewenste effect. Wel is het zo dat het gewenste effect zes maanden tot een jaar nodig heeft om zichtbaar te worden. Direct na de haartransplantatie kunnen de getransplanteerde haren namelijk uitvallen. Dit wordt ook wel het shock-loss effect genoemd: door de schok van de ingreep laten de haren los en vallen ze uit. De getransplanteerde haarzakjes blijven echter wel zitten en zullen gewoon nieuwe haren produceren. Hier gaan echter wel enkele maanden overheen en daarom zie je het gewenste effect niet direct na de ingreep. Na maximaal een jaar is het gewenste effect zichtbaar.

Hoeveel kost 5000 grafts
Haartransplantatie is een precisiewerk, zeker bij 5000 grafts!

Waarom is een haartransplantatie zo duur?

Een haartransplantatie is, net als vele andere medische ingrepen, een kostbare ingreep. De artsen die de ingreep uitvoeren zijn hoogopgeleid en op de hoogte van de nieuwste technieken en medische protocollen. De artsen worden ondersteund door een team van onder andere verpleegkundigen, maar ook ander ondersteunend personeel. Daarnaast duurt een haartransplantatie vrij lang. Voor een gemiddelde behandeling ben je al minimaal een dagdeel kwijt in de kliniek, maar soms kost het een hele werkdag of zelfs anderhalve werkdag. De ingreep is intensief voor het medisch personeel en als patiënt hou je een gehele dag een behandelkamer bezet, waar de hoge kosten vandaag komen. Daarnaast wordt er in de meeste gevallen niks vergoed door je zorgverzekering waardoor je volledig zelf zorg moet dragen voor de kosten.

Inhoudsopgave

Recente blogs